četvrtak, 24. srpnja 2014.

Nemate samopuzdanja ?

Zelite zdravo  i brzo smrsaviti ?

Cini vam se kao nemoguca misija ?

Donosimo vam par savjeta kako to uciniti , sto uvrstiti na vas jelovnik .

VLAKNA 

Hipokrat je hvalio hljeb od cjelovitih zitarica zbog njegova "ljekovita ucinka na crijeva" , no tek se prije trideset godina u potpunosti spoznala vaznost vlakana za zdravlje.

KAKO DJELUJU VLAKNA ?

Vlakna apsorbiraju visak vode u crijevu pa stolica postaje obilnija i meksa . Takoder vezuju i holesterol , koji se onda izbacuje iz organizma kroz stolicu , te na taj nacin smanjuju njegov nivo u krvi. Takode iz organizma izbacuju toxine te na taj nacin sprecavaju nastanak raka .

Pravilna prehrana treba da sadrzava 18 grama vlakana dnevno .

Mnogo topivih vlakana u prehrani moze biti od koristi dijabeticarima , jer se usporava apsorpcija secera i tako smanjuje potreba za inzulinom .

U jednom istrazivanju koje je traajlo tokom 6 sedmica osobe s visokim nivoom holesterola uzimale su po 10 grama mjesavine zitarica, Nakon sest sedmica nivo njihovog holesterola se smanjio za 20 % .

UCINAK ZITARICA NA TOK MRSAVLJENJA

Istrazivanja su pokazala i vise nego koristan ucinak vlakana u procesu mrsanja , jer se zbog apsorbirane vode zeludac napuni a apetit smanji . Isto tako usporen je i izlazak hrane iz zeluca.

Sjemenke lana sadrze biljne estrogene takozvane lignane , povezane sa smanjenim rizikom nastanka raka . To posebice vrijedi za rak dojke.

NAJNOVIJA OTKRICA

U istrazivanju u SAD -u analizirano je 68 000 medicinskih sestara u razdoblju od 10 godina .

Rezultati su pokazali da je rizik nastanka bolesti srca bio najmanji u onih koje su vecinu vlakana dobivale iz zitarica pojedenih za dorucak
Suprotno najvisi rizik imale su sestre s najmanjim unosom vlakana.

Holestop predstavlja potpuno zdrav i siguran nacin u borbi protiv viska kilograma te povisenog holesterola i triglicerida . Zbog svog sastava ( kombinacija zitarica i orasastih plodova ) idealan je za sve uzraste , ukljucujuci i djecu iznad dvije godine .








Nasa preporuka proizvod   "HOLESTOP"-mjesavina zitarica i orasastih plodova .

Sve narudzbe na broj telefona 0038761964909 


ISKUSTVO KORISNIKA HOLESTOPA :

- daje osjecaj sitosti
-zdrav nacin mrsanja
-gubitak kilograma  od 2,5 - 3,300 kg sedmicno .

Nema komentara:

Objavi komentar