ponedjeljak, 28. srpnja 2014.

Uradi sam/a : Kako napraviti secernu pastu za depilaciju ?

SECERNA PASTA ZA DEPILACIJU


Uklonite dlake uz pomoć šećerne paste koju možete napraviti i u vlastitom domu. Iscijedite sok pola limuna, pomiješajte ga s četvrtinom šalice meda i jednom šalicom šećera, pa tekućinu zagrijte u mikrovalnoj pećnici dok se šećer ne rastopi. Pustite da se smjesa malkice ohladi (ali ne do kraja), pa ju u tankom sloju nanesite na noge koje ste prethodno poškropili s malo kukuruznog škroba. Prislonite na smjesu pamučnu krpicu, držite je uz nogu oko 30 sekundi, pa povucite tkaninu u smjeru suprotnom od onoga u kojem rastu dlake. Ovaj jeftini način prirodne depilacije uklonit će dlake s korijenom, te tako smanjiti bujnost dlaka na vašem tijelu.



subota, 26. srpnja 2014.

Napravite sami : EKO PASTU ZA ZUBE

PASTA ZA ZUBE


 RECEPT 1 :

2 kasike sode bikarbone
pola kasike morske soli
1 kasika biljnog glicerina
20 kapi esencijalnog ulja peperminta

Sve sastojke sjediniti i drzati u posudi  sa zatvaracem . Koristiti komadic paste velicine graska .





RECEPT 2 :

trecina sollje kokosovog ulja
trecina solje sode bikarbone
5-8 kapi esencijalnog ulja peperminta 
i par kapi ulja cajevca 

POSTUPAK OZRADE KAO I PREDHODNI RECEPT .


petak, 25. srpnja 2014.

Laneno sjeme sadrzi jednaku kolicinu omega - 3 masnih kiselina kao i riblje ulje ? !

Ljekovita svojstva lana


Početkom 20. stoljeća lan je bila vrlo popularna biljka u ovim prostorima jer se koristila za izradu odjeće u kućnoj radinosti.
Najviše ljekovitih svojstava lana nalazi se u sjemenkama biljke, no ona su danas relativno slabo poznata i zanemarivana te se lan povezuje gotovo isključivo s tekstilnom industrijom.

Ljekovita svojstva lana

Sjemenke su bogate vitaminima, tiaminom, riboflavinom, folnim kiselinama i mineralima (bakar, magnezij, mangan,fosfor, selen, željezo). Osobito su bogate omega-3 masnim kiselinama, najbogatiji su njihov biljni izvor te ih sadrže čak dvostruko više nego riblje ulje.
Laneno ulje se dobiva hladnim prešanjem sjemenki lana te tako i zadržava sva dobra svojstva sjemenki. Dnevna konzumacija lanenog ulja, jedne žličice dnevno, pomaže zdravlju srca, krvožilnog sustava, debelog crijeva i kože.
Laneno ulje osnažuje imunitet, smanjuje tegobe kod dijabetesa stabiliziranjem šećera u krvi te može pomoći kod gubitka viška kilograma. Sastojci lanenog ulja također imaju snažno djelovanje na stanice raka i djeluju preventivno kod sprečavanja moždanog udara te srčanog infarkta. Pomaže kod bolesti kao što su ateroskleroza, upala mokraćnog mjehura, artritisa, upale zglobova te žućnih kamenaca.

Laneno ulje djeluje gotovo na cijelo tijelo, a iako je dovoljno uzimati ga samo svaki dan ujutro u čajnoj žličici, ono se može iskoristiti i kao odličan prehrambeni proizvod.
Ima veoma slab miris i blag okus što ga čini odličnim dodatkom raznovrsnim jelima. Može se umiješati u svježi kravlji sir te je taj recept odličan za održavanje zdravlja i tjelesne težine. Može se jesti kao dodatak salatama, ali je iznimno važno paziti da se ulje ne zagrije jer tako gubi svojstva te mogu nastati neke štetne stvari. Zbog toga se laneno ulje ne koristi za kuhanje.
Laneno ulje se brzo kvari ako je izloženo svjetlosti i višim temperaturama. Treba ga čuvati zatvorenoga u hladnjaku i paziti da se ne pokvari jer kod kvarenja razvija neugodni miris i oslobađa štetne molekule.

  • Laneno ulje Lan je jedan od najstarijih biljaka livadnog cvijeta na svijetu, a još se zove i preslej ili ćeten te se koristi i za tkanine. Njegove sjemenke imaju ljekovita svojstva pa se koristi u zdravstvene svrhe za održavanje zdravlja. Danas više nije toliko poznat izvan područja o zdravoj prehrani iako ima ...
  • Lanene sjemenke Jeftine su, poput ribe mogu zadovoljiti potrebe organizma za dostatnom količinom omega 3 masnih kiselina i ugodna okusa, slična onomu mladih, tek oguljenih oraha. No, skrivaju li lanene sjemenke, osim navedenih, još neka zdravlju neprocjenjiva bogatstva?


 RECEPT :Napravite sami ulje za samotamnjenje !



Potrebno : 

2 kasike svjeze cijedenog soka od mrkve
100 ml bademovog ili maslinovog ulja
par komada zelenih oraha


Sve sastojke sjediniti pustiti da odstoji par dana  i vase ulje spremno je za upotrebu.
Ovako pripremljeno ulje ne sadrzi UV zastitu , pa se stoga preporucuje za odrzavanje boje nakon suncanja .


četvrtak, 24. srpnja 2014.

Nemate samopuzdanja ?

Zelite zdravo  i brzo smrsaviti ?

Cini vam se kao nemoguca misija ?

Donosimo vam par savjeta kako to uciniti , sto uvrstiti na vas jelovnik .

VLAKNA 

Hipokrat je hvalio hljeb od cjelovitih zitarica zbog njegova "ljekovita ucinka na crijeva" , no tek se prije trideset godina u potpunosti spoznala vaznost vlakana za zdravlje.

KAKO DJELUJU VLAKNA ?

Vlakna apsorbiraju visak vode u crijevu pa stolica postaje obilnija i meksa . Takoder vezuju i holesterol , koji se onda izbacuje iz organizma kroz stolicu , te na taj nacin smanjuju njegov nivo u krvi. Takode iz organizma izbacuju toxine te na taj nacin sprecavaju nastanak raka .

Pravilna prehrana treba da sadrzava 18 grama vlakana dnevno .

Mnogo topivih vlakana u prehrani moze biti od koristi dijabeticarima , jer se usporava apsorpcija secera i tako smanjuje potreba za inzulinom .

U jednom istrazivanju koje je traajlo tokom 6 sedmica osobe s visokim nivoom holesterola uzimale su po 10 grama mjesavine zitarica, Nakon sest sedmica nivo njihovog holesterola se smanjio za 20 % .

UCINAK ZITARICA NA TOK MRSAVLJENJA

Istrazivanja su pokazala i vise nego koristan ucinak vlakana u procesu mrsanja , jer se zbog apsorbirane vode zeludac napuni a apetit smanji . Isto tako usporen je i izlazak hrane iz zeluca.

Sjemenke lana sadrze biljne estrogene takozvane lignane , povezane sa smanjenim rizikom nastanka raka . To posebice vrijedi za rak dojke.

NAJNOVIJA OTKRICA

U istrazivanju u SAD -u analizirano je 68 000 medicinskih sestara u razdoblju od 10 godina .

Rezultati su pokazali da je rizik nastanka bolesti srca bio najmanji u onih koje su vecinu vlakana dobivale iz zitarica pojedenih za dorucak
Suprotno najvisi rizik imale su sestre s najmanjim unosom vlakana.

Holestop predstavlja potpuno zdrav i siguran nacin u borbi protiv viska kilograma te povisenog holesterola i triglicerida . Zbog svog sastava ( kombinacija zitarica i orasastih plodova ) idealan je za sve uzraste , ukljucujuci i djecu iznad dvije godine .








Nasa preporuka proizvod   "HOLESTOP"-mjesavina zitarica i orasastih plodova .

Sve narudzbe na broj telefona 0038761964909 


ISKUSTVO KORISNIKA HOLESTOPA :

- daje osjecaj sitosti
-zdrav nacin mrsanja
-gubitak kilograma  od 2,5 - 3,300 kg sedmicno .
Razlika izmedu domacih kozmetickih preparata i kupovnih

Da li ste se IKAD zapitali sto se nalazi u vasoj omiljenoj NIVEI , 

GARNIER , LOREAL ili nekoj drugoj kremi ?


Vodjena cinjenicom da je koza najveci organ naseg tijela , te da sve sto nanesemo na nasu kozu ( kreme , losioni , mlijeka i sl ) dolazi u nas krvotok u roku od 7 minuta , odlucila sam napraviti jednu komparaciju sastojaka domacih i " brendiranih " krema . Na taj nacin zelim " otvoriti oci " onima koji " padaju " na dobru reklamu , dizajn pakovanja i sl marketinske trikove.

Parabeni – najčešći su ethyl, methyl, butyl i propylparaben uz isopropyl i isobutyl. Koriste se za sprječavanje rasta mikroba jer im se samim time produljuje potencijalno vrijeme stajanja na policama. Zvuči pozitivno dok vam ne kažem da ponegdje uzrokuju iritacije kože, alergije i osipe, ali im je najgore svojstvo to što su slični našim spolnim hormonima, zbog čega ih tijelo zamijeni za one “naše” i počne ih “slušati” (takve se tvari zovu ksenoestrogeni), što radi disbalans u trenutnom endokrinom sustavu i hormonskoj ravnoteži. Posljedice su tumori dojki i poticanje sterilnosti, a smatra se da su upravi oni uzrok tome da današnje generacije, pogotovo curice, sve ranije ulaze u pubertet.

Diazolidinyl Urea, Imidazolidinyl Urea, DMDM Hydantoin

Dermatolozi su ustvrdili da su ovi sastojci krivi za kontaktne dermatitise, bolove u zglobovima, alergije, depresije, bolove u prsima, hroničan umor, vrtoglavice, nedostatak sna itd. Izloženost njima može iritirati respiratorni sistem i uzrokovati astmu, teški kašalj i općenito respiratorne probleme.

Formaldehid
– nastavak na gornji dio. Ako imate Eveline 8in1, jesu vas ikada pekle oči dok biste bili preblizu otvorenom laku? To je zato jer formaldehid isparava i iritira, nagriza sluznice, kao što su oči i gornji dišni putevi. Također snažan prezervativ, no jednako tako i snažan karcinogen jer izaziva točkaste mutacije. On je astmatogen, neurotoksin i teratogen (znači da uzrokuje malformacije ploda, odnosno nerođene bebe se rađaju s tjelesnim i mentalnim “pogrješkama”), potiče osjetljivost kože i pluća te je jednako tako i gastrointestinalno- te hepatotoksičan (štetan za probavni sustav i jetru). Ako vidite da na proizvodu piše da sadrži DMDM Hydantoin, ureine komponente, metenamin, bronopol (2-bromo-2-nitropropan-1,3-diol) ili određene quaterinume, onda znate da unutra ima i formaldehida. I jedan fun fact – jedna petina proizvoda kozmetike i osobne higijene u SAD-u sadrži komponente koje otpuštaju formaldehid, stoga nimalo ne začuđujuće činjenica da više Amerikanaca razvija kontaktne alergije nego Europljani.

Quaternium -15, Quaternium-7, Polyquaternium-7

– odavno je poznat kao toksikant za ljude, no nije li onda čudno zašto ga se često nalazi u kupkama za nježnu kožu beba i sličnim gelovima za tuširanje? Zapravo relativno često nailazim na njega i, iako sam po sebi nije kancerogen, već sam gore napomenula da se raspada na formaldehid, koji onda tek stvara probleme. Najviše ih viđam po proizvodima za kosu (tipa za slabu kosu) ili u gelovima za tuširanje. Također, on je i alergen i potiče nastajanje kontaktnog dermatitisa na osjetljivoj koži. Ipak, moram napomenuti da nisu svi quaterniumi loši! Tko god im je davao imena, očito je preskočio grupiranje pri imenovanju spojeva i sve ih strpao pod isto ime, iako mogu međusobno biti jako različiti. Na primjer, Quaterinum-18 ima bazu od dugolančanih masnih kiselina, dok je Quaterinum-80 na silikonskoj bazi, a oba su daleko od strukture štetnog Quaterniuma-7!
Naftni derivati
– širok je spektar sastojaka koji ovdje spadaju, a najčešće se koriste kao emolijensi ili podmazivači, no masovno ih ima i u maskarama. Naći ćete ih pod nazivima poput petrolatum, vazelin, petroleum jelly, mineralna ulja… Vjerujem da ste svi barem jednom u životu (ili ako niste, stignete) mazali suho lice, grube pete ili tvrde laktove vazelinom i koža je bila super mekana i glatka. Nda. Što ako vam kažem da taj vazelin nije nimalo nahranio kožu, već ju samo zamastio, začepio joj pore i onemogućio da diše? Jedna večer s vazelinom neće napraviti ništa kataklizmičkih razmjera, no višestruko i opetovano korištenje dovodi do toga da će koža postati podložna aknama i početi prerano stariti. Koliko god mi ne htjeli u to povjerovati, vazelin je i uvijek će samo stvarati masni film na koži, kao barijeru između nje i okoliša, zbog čega ne bude mogla “disati”. Ok, zadržava to malo njene vlage što ima sama po sebi, no jednom kada ju potroši, potrebna joj je nova doza, koju većim dijelom prima iz zraka, a ako je preko nje debeo sloj koji ne dopušta prolazak vlage, što će se dogoditi s njom? Počet će dehidrirati, sušiti se i guliti i otud prerano starenje. Jednako tako taj film zadržava i svu nečistoću na njoj. I kao da to nije dosta, njegovi su derivati vrlo često kontaminirani nečistoćama pri proizvodnji, poput PAH-ova (policiklički aromatski ugljikohidrati) i 1,4-dioksana, koji su klasificirani kancerogeni. (Usput, dioksana imate na tone u roštilju :D) Kanada se osigurala i proglasila ga mogućim kancerogenom, mogućim mutagenom i sumnja se da je toksičan za okoliš.

SLJEDECI PUT KADA BUDETE UZIMALI VASU OMILJENU KREMU , DOBRO RAZMISLITE DA LI ONA ZAISTA POMAZE VASOJ KOZI

   

Nasa preporuka : Prirodna kozmetika "MENTHA" koja je izradjena od 100% domacih pcelinjih proizvoda bez dodatka vjestackih mirisa i emulgatora.

PRIRODNA KOZMETIKA "MENTHA" DODIR LUKSUZA NA VASOJ KOZI !!